Τα πιο Εξελιγμένα Συστήματα Ήχου, κορυφαίας Αισθητικής και υψηλών Προδιαγραφών

1 Νοεμβρίου, 2019 | Μια εξαιρετικά απαιτητική εγκατάσταση, ενός κορυφαίου ηχητικού συστήματος.


1 Νοεμβρίου, 2019 | Μια εξαιρετικά απαιτητική εγκατάσταση, ενός κορυφαίου ηχητικού συστήματος.
Photos by TacMedia

Γεια σας! Καλωσήρθατε στο Blog μας και στο άρθρο μας, για την παρουσίαση του νέου και ιδιαίτερα εξελιγμένου ηχοσυστήματος που χρησιμοποιήσαμε στις εγκαταστάσεις του Golf Γλυφάδας.

Η VIBESPRO ολοκλήρωσε την ηχητική εγκατάσταση στο συγκρότημα πολυχώρων εστίασης του Golf Γλυφάδας.

Το συγκρότημα αποτελείται από τους εξής χώρους:

Τον Εσωτερικό κυρίως χώρο.

Λειτουργεί ως ενιαίος και έχει τη δυνατότητα να διαχωρίζεται σε τρεις ανεξάρτητες αίθουσες που περιλαμβάνουν τη βεράντα και τους χώρους υποδοχής.

Τον Εξωτερικό χώρο εκδηλώσεων.

Πρόκειται για έναν ενιαίο χώρο κυκλική δομής με γκαζόν, που προορίζεται για δεξιώσεις και εταιρικά events τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το Restaurant.

Με εσωτερικό χώρο, βεράντα και κήπο που εξυπηρετεί τους καθημερινούς θαμώνες του Golf, επισκέπτες και βέβαια εκδηλώσεις.
row 2 just image
row 3 just image
Οι απαιτήσεις του συγκροτήματος σε ηχητική κάλυψη είναι ιδιαίτερες λόγω της πολυχρηστικότητας των χώρων του. Η γειτνίαση μεταξύ τους, η ταυτόχρονη πραγματοποίηση πολλών event και η μειωμένη εκπομπή ηχορύπανσης προς τους χώρους γύρω από το συγκρότημα ήταν ζητήματα που έπρεπε να δοθεί προσοχή.

Έτσι, κρίθηκε επιβεβλημένη η εκπόνηση ακουστικής μελέτης σε όλους τους χώρους, τόσο για την ομοιογενή κατανομή της μουσικής κάλυψης όσο και για την όχληση εντός και εκτός του συγκροτήματος, εξασφαλίζοντας χαμηλά ποσοστά διαφεύγοντος ήχου.

Η άρτια αισθητική του χώρου και η διατήρηση του διακοσμητικού στοιχείου, χωρίς την “αισθητική παρέμβαση” των ηχείων, επέβαλε την εγκατάσταση εξοπλισμού με πολύ διακριτικό σχεδιασμό. Σημαντική παράμετρος στη σχεδίαση του ηχητικού συστήματος ήταν η εύκολη και αποτελεσματική του χρήση από μη ειδικευμένο προσωπικό.

Η εταιρεία μας, κατόπιν μελέτης των χώρων και των αναγκών ηχητικής κάλυψης που προέκυψαν, πραγματοποίησε την εγκατάσταση 3 ηχητικών συστημάτων, ένα σε κάθε χώρο.

Στον Εσωτερικό χώρο, που χωρίζεται σε τρεις επιμέρους αίθουσες, λάβαμε υπόψη την επιθυμία των αρχιτεκτόνων και με τη χρήση ακουστικού μοντέλου προσομοίωσης, τοποθετήσαμε ηχεία ψευδοροφής – Frameless 8” – με ικανή πρόσληψη ισχύος και υψηλή ακουστική έξοδο, τετράδα ηχείων τοίχου 6”.
row 5 just image
row 6
Ως σύστημα ελέγχου και διαχείρισης επιλέξαμε και εγκαταστήσαμε το νέο Ψηφιακό Mixer της QSC, το MP-M80. Το συγκεκριμένο σύστημα παρέχει μια σειρά δυνατοτήτων όπως: ψηφιακή επεξεργασία σήματος (DSP), Audio Matrix, χειρισμό λειτουργιών μέσω κινητού, Tablet ή επίτοιχων πληκτρολογίων και σειρά λειτουργιών όπως: Paging για αναγγελίες, Media Player κλπ.
row 7 Just Image
row 8
Το σύστημα έχει τη δυνατότητα διασύνδεσης με τα συστήματα ήχου του εξωτερικού χώρου εκδηλώσεων και του Restaurant, για την εφαρμογή ενιαίου μουσικού προγράμματος σε όλο το κτηριακό συγκρότημα.

Οι ενισχυτές είναι της σειράς RMX της QSC, μιας και ο παράγοντας ποιότητα και αξιοπιστία έχουν ιδιαίτερη σημασία στο τελικό αποτέλεσμα.

Συνολικά, εσωτερικά ελέγχουμε πέντε χώρους (τρεις αίθουσες, τη βεράντα και τους χώρους υποδοχής) ανεξάρτητα και ως σύνολο.
row 9 Just Image
Στον Εξωτερικό χώρο εκδηλώσεων, τοποθετήθηκε ηχητικό σύστημα περιφερειακού ήχου αποτελούμενο από οκτώ ηχεία 8” – QSC AD-S8T – IP54 και δύο ηχεία 3” – QSC AD-S32T.

Ο Ψηφιακός επεξεργαστής είναι τύπου Drive Rack και οι ενισχυτές της σειράς GXD της QSC, με ενσωματωμένο DSP που καλύπτει την ανάγκη για διαφορετικό χρόνο καθυστέρησης μεταξύ των ηχείων στον ανοιχτό χώρο εκδηλώσεων.
row 11 Just image
row 12
Η ηχητική εγκατάσταση στο συγκρότημα ολοκληρώνεται με την τοποθέτηση ηχητικού συστήματος στο χώρο του εστιατορίου, που περιλαμβάνει τον κυρίως χώρο, τη βεράντα και τον κήπο.

Εσωτερικά τοποθετήθηκαν ηχεία ψευδοροφής 8”, ηχεία τοίχου 4” – QSC AD-S4 – και Subwoofer δαπέδου 10” της AUDAC. Τα ηχεία και εδώ, εναρμονίζονται αισθητικά στο χώρο.

Στη βεράντα και στον κήπο τοποθετήθηκαν ηχεία 3”, αναρτώμενα σε μεταλλικούς ιστούς και ηχεία κήπου ανάμεσα στα δέντρα και το χλοοτάπητα, ώστε να μην κάνουν αισθητή την παρουσία τους, αλλά ταυτόχρονα να ανταποκρίνονται πλήρως στην ανάγκη ηχητικής κάλυψης με Background μουσική.
row 13 Just Image
row 14 Just Image
row 15
Ευχαριστούμε τον όμιλο επιχειρήσεων Παπαθεοχάρη για την εμπιστοσύνη, ώστε να φέρουμε σε πέρας αυτό το εξαιρετικά απαιτητικό έργο.

Μπορείτε να βρείτε όλες τις λεπτομέρειες για τους χώρους και τις παροχές του Golf Prive Γλυφάδας, στο επίσημο Website του χώρου Golf Prive Γλυφάδας.

Επικοινωνήστε μαζί μας με ένα Email
Επισκεφτείτε τα Social Media μας: 
Facebook | Instagram | YouTube | Vimeo

VIBESPRO
Corporate Events | Social Events
Entertainment Design
Vibes Pro
Λεωφόρος Κύπρου 163-167 Αργυρούπολη
ΤΚ. 164 51 Τηλ.Κέντρο: 210-9910707 - 210-9920813
E-mail: events@vibespro.gr
HERCA
DQS
iqnet
FOLLOW US
© 2024 Vibes Pro. All rights reserved.